zondag 25 oktober 2015

Bezoek aan de Kinderboerderij

Bij het thema de boerderij, kan natuurlijk een bezoek aan een echte kinderboerderij niet ontbreken. Daarom vertrokken met de bus richting Bokkeslot!

Samen met de vriendjes van juf Nele gingen we de hele dag mee op stap met de boer.
De eerste stop was bij de paarden. Het waren een beetje sloebers want ze namen telkens de broodjes uit de handen van de boer. Ook Elise mocht een stukje brood aan het paard geven, heel dapper van haar!
Wow, varkens zijn toch een beetje groter dan verwacht. 
We vonden het wel grappig toen de boer de broodjes in de modder gooide en de varkens er hupla insprongen. Helemaal vies werden ze en ze aten de broodjes met modder en al op. BAH vies!De paarden waren in de weide dus mochten wij een bezoekje brengen aan hun stal. Gelukkig hadden de vriendjes van het derde kleuter het vieze hooi al buitengegooid en lag er vers stro maar toch vonden wij dat het er nog wat stonk.
Dat de koe een lange tong heeft, heeft ze meerdere keren laten zien. Het was wel wat schrikken toen de koe plots moest niezen! Iedereen deed heel snel een stapje achteruit!Niet iedereen vond de grote koe leuk, sommigen waren zelfs en beetje bang maar gelukkig nam de boer ons snel mee naar de lieve konijntjes. Kasper durfde zelfs binnengaan bij de grote konijnen en werd niet bang toen de boer het poortje dichtdeed. Dit moest wel want anders zouden de konijnen durven weglopen!


Oei oei, wie heeft hier zijn eitje verloren? 
We mochten met zijn allen binnen in het kippenhok. 
De boer had ook graantjes meegebracht want dat lusten de kippen graag. Wie het durfde mocht zijn hand opendoen zodat de kippen er graantjes uit konden pikken. Sommige vriendjes gingen heel moedig op hun hurkje zitten met hun hand open maar toen de kippen dichterbij kwamen, lieten ze de graantjes heel snel vallen en waren ze een paar stapjes verder gaan staan. 

Joepie!!! De grote tractor was er ook. Wie flink in de rij ging staan mocht van de boer eens in de tractor zitten. 


In de weide zagen we de vrienden van wolletje zitten. 
De ezel had ons ook gezien en kwam even hallo zeggen! 
Daarna mochten we zelf de weide binnen op zoek naar de paarden. De kalkoenen die er rond liepen vonden we niet zo leuk, gelukkig was de boer bij ons om ze veilig weg te houden.

In de weide was er een gracht en blijkbaar vinden de schapen het super leuk om daar in rond te lopen.
Juf Nele was al de gracht in gelopen om schaapje te spelen dus konden wij haar daar niet alleen laten staan!
Voor de dappere vriendjes onder ons, stond er nog een bezoek aan het geiten op de planning. 
Veel te snel werd het tijd om terug naar huis te gaan. We hadden allemaal een super leuke dag op de boerderij en hadden nog wat langer gebleven!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten