dinsdag 13 oktober 2015

Mijn lichaam

Deze week hebben we geleerd over ons lichaam. We stonden vooral stil bij onze handen en voeten want die kunnen een heleboel dingen! Kijken jullie even mee?

Eerst deden we een spelletje in de klas waarbij we mochten gooien met de dobbelsteen. Wie kan vertellen wat we zien op de tekening? Een arm, been, hoofd, poep, buik of hand, we konden ze allemaal benoemen en aanduiden bij het kindje en bij onszelf.





Met onze handjes kunnen we KIEKEBOE spelen! Super leuk en kijk eens, ons zelfgemaakt hoofdje kan dit ook. Onze handen mochten we lekker vuil maken met de verf.




Elise vond de voelballetjes heel leuk. Rijtjes maken, proberen torentjes te maken en vooral proberen te raden en koekeloeren naar wat er in zit!

'Waar is duimpje, waar is duimpje? Hier ben ik, hier ben ik! Alles goed met jou vandaag, ja hoor alles goed met mij. Nu ga ik weg, nu ga ik weg.' 
Mijn vriendjes wisten nog niet zo goed waar hun dikke duim zat. Met die liedje zal niemand het nog vergeten. Een gezichtje op onze duim en zingen maar!


Hé, waar zijn onze voeten? Die zitten natuurlijk verstopt in onze schoenen!!! Schoenen uit en tenen bloot. Kijk eens hoe flink we al onze schoenen kunnen uitdoen.



We vonden het wel een beetje raar om met onze blote voetjes in de klas te zitten! Maar voor 1 keer mocht het wel van de juf. En dan maar op stap door de klas. Brrrr de vloer was super koud, gelukkig konden we de voetjes verwarmen op de zachte tapijten. Voor 1 keer mochten we ook in de verschillende hoekjes spelen op onze blote voeten. Oppassen, dat we niet op elkaars tenen stappen!




Juf had scheerschuim meegebracht naar de klas. Neen hoor we gingen geen baarden en snorren scheren. We gaan er lekker met onze tenen in kriebelen. Een kleurtje er bij en wrijven maar. Als we klaar waren legde juf er een blaadje op en kon je de afdrukken zien.







Sommige vriendjes konden maar geen genoeg krijgen van het geploeter in het schuim dat ze opnieuw een schortje wilden aantrekken. Geen vieze voeten deze keer maar lekker ruikende handjes.





Voetafdrukken maken en kijken wie de grootste voeten heeft. Geen twijfel mogelijk: Juf heeft hele grote voeten en wij allemaal kleine voetjes.(En gelukkig niemand geen stinkvoetjes)




Iedereen was helemaal in de ban van het kiekeboe spelletje en na een maand in ons klasje hebben we eindelijk het knusse plekje achter onze bankjes ontdekt. 
Kiekeboe, waar zitten wij? Zoek ons maar!














Zoals beloofd nog een foto van onze taartjes die we hebben gemaakt vorige week.

We laten onze handen en voeten terug wat rusten want we maken ons klaar voor het volgende thema: 
DE BOERDERIJ










Geen opmerkingen:

Een reactie posten