donderdag 3 november 2016

Naar de Gavers

Laarzen en regenjas aan, rugzak mee, want wij zijn klaar om naar de Gavers te gaan.
Alle leerlingen van onze school trokken samen naar de Gavers in teken van onze natuurdag.

Samen met de vriendjes van juf Nele haar klas, mochten we mee met een gids. Die vertelde ons dat Uil zijn vriendjes kwijt was in het bos en dat wij mee mochten op zoek.







Het eerste dier dat we vonden was het konijn. De gids had een opdracht waarbij we het staartje op de juiste plaats terug moesten hangen.





Joepie, nog een dier gevonden. Molletje lag bovenop zijn molshoop.
De gids vertelde ons een heleboel dingen over de mol, waar hij woont, wat hij eet, hoe hij kan graven,...
Wisten jullie al dat een mol niet zo goed kan zien? Met een blinddoek aan mochten wij ook eens molletje spelen. Via een touw volgenden we de weg naar de overkant. Niet makkelijk!






Daar, nog een vriendje van Uil! De kriebelspin.
Hier mochten we een spel spelen waarbij we allemaal vliegjes waren en de spin (juf Sofie) ons probeerde te vangen. Veel vliegjes heeft spin niet moeten eten want wij waren veel te snel!





Na de middag hielden we een korte rustpauze waarna we naar de watertentoonstelling mochten gaan kijken. De tentoonstelling zelf was een beetje moeilijk voor ons om te begrijpen maar we konden er wel allemaal leuke spelletjes en opdrachten doen. Niemand heeft zich verveeld!












In de namiddag begon het plots wat harder te regenen maar daar hebben wij helemaal geen last van gehad. Wij zaten lekker droog in de grote tent. We aten daar onze koekjes op en vertrokken daarna terug richting school.


We hadden terug een hele leerrijke dag achter de rug! We zijn heel blij dat we uiltje hebben kunnen helpen om al zijn vriendjes terug te vinden en dat gespaard zijn gebleven van de regenbuien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten