donderdag 9 maart 2017

Ziek zijn

Hatsjoe, Hatsjoe, ik nies! 
En heel mijn neus is vies.
Een zakdoek, snuiten
en alle snottebellen buiten!

Heel wat kindjes moesten thuis blijven omdat ze de windpokken hadden. Hoe kan het dan ook anders dan dat wij over het thema ziek zijn leren?

Maar eerst willen we jullie voorstellen aan 3 nieuwe vriendjes die gestart zijn na de kerstvakantie. We hopen dat ze veel plezier mogen hebben in ons klasje.

LORE

 MARIT

DRIES

Ochneen, ochnee, wat is hier aan de hand? Alle vriendjes van de klas hebben de windpokken :(
Gelukkig zijn het geen echte stipjes maar enkel wat verf.




Ook op ons blaadje mogen we met een wattestokje stipjes stempelen.



In onze ontdektafel vonden we grote en kleine spuitje van de dokters en pilletjes (dopjes) waar we mee mochten spelen. De potjes werden gretig gevuld en leeggemaakt. Ook juf deelde in de prikjes die de vriendjes maar al te graag gingen uitdelen.







Ai, ai ai, beertje heeft zijn pootje gebroken. Nadat we de beertjes hadden ingekleurd mochten we zijn pootje in het gips stoppen. Dit deden we met wat waspoeder die juf gemengd had met witte verf.
Daarna nog een plakker voor beer en een dikke zoen, zodat hij snel terug beter kon worden.







Met de dobbelsteen speelden we een spelletje waarbij we moesten rollen en het lichaamsdeel aanduiden die bovenop de dobbelsteen stond. Dan kregen we van juf een plakkertje die we op onze arm, voet, buik,... mochten kleven. Goed kijken was de boodschap.
Tijdens het vrij spelen werd de dobbelsteen dan weer gebruikt om naar elkaar te rollen en de lichaamsdelen te benoemen. Romy-Astrid nam hierbij graag de functie van juf aan :)




Een dokter zonder dokterstas is geen echte dokter dus kon bij ons in de klas ook geen tas ontbreken met allerlei spullen in. Plots werd iedereen ziek en draaide de dokter overuren :p 
Buikjes werden gecontroleerd, siroop werd uitgedeeld, oren en monden werden grondig onder de loep genomen,... kortom geen enkele ziekte of kwaaltje haalde het!












Nog enkele sfeerbeelden:









Geen opmerkingen:

Een reactie posten