donderdag 3 november 2016

Rube en Rutje zijn jarig!

HIEP HIEP HOERAAAAA!!!
Rube en Rutje worden 3 jaar en dit moeten we vieren!


Als er iemand jarig is, dan haalt juf de verjaardagskoffer uit. We waren allemaal heel nieuwsgierig naar wat er allemaal in de koffer zat. 
Een zingend bloemetje, een bellenblaas en BALLONNEN! 
PFFFFFF, blaas en blaas en blaas. Niet zo makkelijk hoor om een ballon op te blazen. Gelukkig was juf er om te helpen. En dan maar spelen!


Julien was onze kampioen ballonnen verzamelen! Soms liep hij met wel 6 ballonnen in 1 hand!!! Kunnen jullie hem nog vinden achter al deze ballonnen?1
2
3
Tellen tot 3 is niet zo makkelijk hoor! 

Samen deden we enkele spelletjes om het getal 3 te leren. Zo mochten we telkens 3 spulletjes zoeken voor Rube en Rutje.


Wat Rube en Rutje niet wisten, was dat we stiekem met zijn allen een groot feest aan het voorbereiden waren. Hier waren we druk aan het werk om onze onderlegger te maken.Om dan nog maar te zwijgen van de prachtige kronen die de mama's en papa's hielpen maken! 
Hierbij willen we nog eens zeggen hoe trots we allemaal waren op onze prachtige kronen! 
Goed gedaan mama en papa!
Rube en Rutje waren heel verrast om alle vriendjes te zien met hun kroon en wilden maar al te graag met iedereen op de foto.
Een feest zonder pannenkoeken is geen feest vonden Rube en Rutje dus gingen we aan de slag om lekkere pannenkoeken te bakken. Oppassen iedereen, niet aan het vuurtje komen!
Iedereen mocht helpen om de bloem, melk en eitjes in de pot te doen. En dan goed roeren. 
We zaten allemaal vol ongeduld te wachten tot we konden smullen.

Julien mocht als eerste de pannenkoeken proeven! MMMMM


En dan was het zo ver... Rube en Rutje zaten samen op de grote troon te wachten tot het feest kon beginnen.
Jules, de klaspop van juf Nele haar klasje was ook jarig dus vierden we samen 1 groot feest in de turnzaal. Samen aan 1 grote tafel, super gezellig. Nadat we enkele verjaardagsliedjes hadden gezongen strooide juf Nele snoepconfetti op de tafel. Lekker hoor.
En dan zaten we allemaal te wachten op de pannenkoeken! Het kon niet snel genoeg gaan. De juffen dachten dat onze buikjes al lekker rond gegeten zouden zijn van tijdens de middag maar blijkbaar hadden we nog heel wat plaats voorzien voor de pannenkoekjes :)
We lieten niet 1 pannenkoekje meer over!!!!! 
En dan was het tijd voor het echte feest, muziek aan en dansen maar!!!!Gelukkige verjaardag Rube en Rutje! We hebben genoten van jullie feest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten